Forum FrancuskiRap.com Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki Rejestracja  Zaloguj  Kontakt  Chat

Poprzedni temat :: Następny temat
SLD chce legalizacji miękich narkotyków
Autor Wiadomość
Adam 
www.francuskirap.com

Słucham francuskiego rapu od: wschodu do zachodu :)
Otrzymał 88 piw(a)
Wysłany: 2007-05-11, 22:39   SLD chce legalizacji miękich narkotyków

Politycy lewicy pragną legalizacji tzw. miękkich narkotyków. Domagają się swobodnego dostępu do marihuany, haszyszu i LSD - pisze "Fakt".

Zdaniem cytowanego przez gazetę posła SLD Ryszarda Kalisza, nie należy ograniczać możliwości posiadania marihuany na własny użytek. Wtórują mu towarzysze z poselskiej ławy. "Jestem za legalizacją miękkich narkotyków. Marihuana wcale nie jest groźniejsza od alkoholu, więc czemu alkohol jest legalny, a marihuana nie?" - zastanawia się Piotr Gadzinowski.

Narkotykowe lobby w parlamencie wspiera również wiceprzewodnicząca Sojuszu Joanna Senyszyn. Tłumaczy "Faktowi", że obecny zakaz posiadania np. LSD daje policji możliwość nadużywania prawa. "Teraz policjanci mogą podrzucić komuś woreczek z narkotykiem, a następnie zatrzymać go pod zarzutem jego posiadania" - mówi Senyszyn.

W Polsce aż 250 tysięcy osób ma kontakt z narkotykami. Prawie 25 procent, czyli ponad 60 tys. z nich, jest uzależnione. Ośrodki odwykowe i terapeutyczne pękają w szwach. Co roku przyjmują coraz więcej osób, którym życie zrujnowały narkotyki.

więcej info dotyczącego marszu: www.wolnekonopie.pl

Jestem jak najbardziej za.

Postaw piwo autorowi tego posta

Staffo 
Tu devoir test!

Słucham francuskiego rapu od: 2005
Otrzymał 45 piw(a)
Wysłany: 2007-05-11, 22:42   

nie wiem czemu ma to słuzyć i co to komu ma dać jst mi to obojętne czy bedą zalegalizowane czy nie z resztą jak ktoś chce mieć dostęp to bedzie go miał bo to nie jest zaden problem

miszczu 
Cheers... for death

Słucham francuskiego rapu od: nie
Otrzymał 99 piw(a)
Wysłany: 2007-05-12, 10:10   

Staffo napisał/a
nie wiem czemu ma to słuzyć i co to komu ma dać jst mi to obojętne czy bedą zalegalizowane czy nie z resztą jak ktoś chce mieć dostęp to bedzie go miał bo to nie jest zaden problem

popieram w wiekszosci ta wypowiedz :)
ALE... jestem jak najbardziej przeciw. widze co to 'gowno' robi z mozgiem mojego kumpla :/ Ja nie bralem, nie biore i nie mam zamiaru brac. niby marihuana nie uzaleznia, to czemu tyle osob co chwile to kupuje? jesli ktos ma z tego frajde to prosze bardzo, tylko ciekawe czy za kilkanascie lat tez mu to sprawi radosc. A jesli to zalegalizuja to pozniej krotka droga do fety i innego gowna. A te wszystkie hempy gru to juz wogole porazka, sieja jakies propagandu ile to oni nie wypalili :] to tyle
nie nie i jeszcze raz NIE!!!

Adam 
www.francuskirap.com

Otrzymał 88 piw(a)
Wysłany: 2007-05-12, 10:45   

miszczu ja nie chce się kłócić ale wiesz co wielkie gówno to alkohol i szlugi! Zobacz co się dzieje z ludźmi którzy to biorą! Alkochol: napierdolisz się - wszczynasz bójki, robisz jakieś nie stworzone akcje, często pod wpływem alkoholu ludzie po prostu zabijają... A co od alkoholu nie można być uzależonym? Zobacz co sie dzieje. Dlaczego ludzie to piją? Czy to jest kurde dobre dla człowieka i jego otoczenia? Dalej Papierosy (nikotyna) jednym słowem zabija. Nie tylko tych którzy palą ale tez i tych palaczy biernych, którzy mają kontakt z dymem.
Co roku na całym świecie przez palenie papierosów, picie umiera setki tysięcy ludzi. Zreszta co ja będe się rozpisywał. Każdy wie do czego prowadzi picie i palenie.
Marichuana: nikt od tego nigdy (!) nie umarł, pod wpływem tego nie tworzysz jakis bójek wogóle nie stworzonych akcji takich jak po alkoholu. zajarasz, siedzisz, masz beke i tyle. koniec wrażeń. Oczywiście faktem jest, że coś tam masz niby potem jakies dziury w pamięci czy coś takiego ale nie po tym jak zajarasz np. raz w miesiącu czy 2! Nie ma żadnych pozytywów? W Holandii zalegalizowali i o ileś tam procent (dokąłdnei nie wiem ale sporo) spadł problem narkomaństwa. Mówi się, że sa przepełnione wieźienia (ludzie czekaja po kilkanaście miesiecy na wyroki bo nie ma gdzie ich wsadzić) a dlaczego? bo wsadzają ludzi np. który miał tyle i tylko miekiego narkotyku przy sobie. dla mnie to jest naprawde śmieszne.

Wiesz, szczerze mówiąc jeszcze rok czy 2 lata temu tez uważałem to za gówno. Ale z czasem zaczełem się tym interesowac, buszowałem po necie, przeczytałem w chuj rzeczy o tym. (przeczytaj sobie np. o Erze Anslingera. I troszke nie lubie jak ktos się wypowiada o tym a nie ma o tym zielonego pojęcia co to jest, jak działa itd. Naprawde jest wiele rzeczy gorszych niz marichuana.
Jestem za legalizacja swopego zdania nie zmienie.

Staffo 
Tu devoir test!

Otrzymał 45 piw(a)
Wysłany: 2007-05-12, 10:53   

Adam napisał/a
pod wpływem tego nie tworzysz jakis bójek wogóle nie stworzonych akcji takich jak po alkoholu. zajarasz, siedzisz, masz beke i tyle. koniec wrażeń.

No szefie tu się z Toba nie zgodzę. Najebany nigdy nie chciałem przechodzić przez ściany ani skakać ze schodów. Najarany człowiek dużo mniej panuje nad soba niż wtedy kiedy wypije. Nic może się nie stać jak spalisz ćwiartke na dwóch, chociaż każdy człowiek inaczej na to reaguje. Ale to właśnie po ziole i pigułach odstawiasz największe szopki.

miszczu 
Cheers... for death

Otrzymał 99 piw(a)
Wysłany: 2007-05-12, 10:58   

wszystkie uzywki sa zle, to nie ma sie nawet co klucic o to. palic nie pale, pic... czasem, ale nie do tego stopnia ze nic nie kontaktuje. Co do Holandi, to jest inna sprawa, bo to nie moim zdaniem Polakowi jak sie to mowi dac palec to wezmie cala reke. Kiedys sluchalem jaiegos wywiadu z jakims kolesiem co byl narkomanem(ksiadz nam na reli puszcał:D) i dobrze on poiwedzial ze dawniej to gandzia nie byla niczym zlym, ale teraz ludzie dla kasy zrobili z tego gowno. skad wiesz czy jak kupujesz to to nie masz czegos 'gratis' nie sprawdzisz tego... Ten koles jeszcze wymiaenial ludzi co robili pod wplywem dragow. eden przylad(nie wiem po czym) jakas rodzinka po imprezie wrocila do domu wrzucli cos do piekarnika zjedli, rano sie okazalo ze to bylo ich dziecko... nie wiem czy to prawda, ale to daje do myslenia. podobnie film 'requiem dla snu' moze tam nie do konca jest o ganji, ale o dragach i efektach.
mnie tam nie ciegnie w ta strone i dlatego swego zdania raczej nie zmienie...

Meuf 

Słucham francuskiego rapu od: ...szalenie długo
Otrzymał 118 piw(a)
Wysłany: 2007-05-12, 11:31   

miszczu napisał/a
A jesli to zalegalizuja to pozniej krotka droga do fety i innego gowna. A te wszystkie hempy gru to juz wogole porazka, sieja jakies propagandu ile to oni nie wypalili to tyle
nie nie i jeszcze raz NIE!!!

Zgadzam sie w pełni :)
To nie jest tak, że nie uzależnia, cóż za nawiność. A postawa otwarta w tym przypadku i wrecz chwalenie się wynikami spalenia jak dla mnie jest żenujące ;) . Mimo ze hołduje twórczości i kulturze rasta, sama nie siegam po zielone. Zdecydowanie wole czysty umysł i przenikliwe myślenie ;) .

Adam 
www.francuskirap.com

Otrzymał 88 piw(a)
Wysłany: 2007-05-12, 11:33   

Co do wypowiedzi Staffo: No widzisz i to jest właśnie to co mówiłem. Brak wiedzy na ten temat. Jakie przechodzenie przez ściany? Jakie skakanie ze schodów? Nie ma nic takiego. Ja nic takiego nie miałem. A jesli nawet ok. ale to nie jest to co picie. Pod wpływem alkoholu nie opanujesz swoich emocji. jak już coś będziesz chciał zrobić to to zrobisz. Przy marichuanie jest inaczej. Wszystko można opanować. Oczywiście możesz się w coś wkręcić i to nieźle ale po prostu wiele takich rzeczy jest przesadzonych. Znam tylu ludzi co palą i ajkos nikt nie chciał ani wskakiwac pod samochody ani skakac ze schodów ani przechodzić przez ściany itd. Po prostu siedzisz zajebany, masz beke z ego i tego i jest. lus. Nie jestem za jkimis dropami, tabletami i nieiwem czym jeszcze. jestem za marichuana bo wiem ze to jest nie szkodliwe, nikt pod jego wpływem nie zginął itd itd.

Cytat
Najarany człowiek dużo mniej panuje nad soba niż wtedy kiedy wypije

Bzdura bzdura i jeszcze raz bzdura! Skąd to wiesz skoro (podejrzewam), że jeszcze tego nei paliłeś?

eloxx 
Halla Halla...

Słucham francuskiego rapu od: długo
Otrzymał 7 piw(a)
Wysłany: 2007-05-12, 11:43   

Hmm ja nie jestem ani za legalizacją ani nie mówie nie ale Adam tutaj mądrze napisał. Papierosy i alkohol zabija a marichuana nie to dlaczego te pierwsze jest legalne a te drugie nie? Coś tu chyba nie gra.

Staffo 
Tu devoir test!

Otrzymał 45 piw(a)
Wysłany: 2007-05-12, 11:47   

Adam napisał/a
Skąd to wiesz skoro (podejrzewam), że jeszcze tego nei paliłeś?

No to źle podejrzewasz. Swoją wypowiedź przytoczyłem tu na podstawie własnych naocznych i " napłucnych " doświadczeń.

Adam 
www.francuskirap.com

Otrzymał 88 piw(a)
Wysłany: 2007-05-12, 12:31   

No to źle :) Już dalej nie wnikam. Przedstawiłem tylko swoje zdanie na ten temat. którego się trzymam :) Zapraszam innych do dyskusji jak nie chcecie pisać w innych miejscach napiszcie chociaż cos tutaj :)

Saires 
Nowa Huta '18

Słucham francuskiego rapu od: niepamietam
Wysłany: 2007-05-13, 07:05   

Zgadzam sie zupelnie z Adamem. Jestem zwolennikiem legalizacji i proste ze lubie zapalić. Niema nic lepszego niz piwo i joint, to jest najlepsza faza jaka może byc, nie da Ci tego sam alkohol nieda Ci tego sama marja ani inne dragi. Pale już od prawie 4 lat z przerwami , dłóższymi i krótszymi , NIGDY nieprzechodzlem przez sciany i nieskakalem ze schodów. To brednie i tyle. Niejestes trzeźwy po spaleniu , ale BARDZIEJ KONTAKTUJESZ NIŻ PO WYPICIU SAMEGO ALKOHOLU. To co piszecie przypomina mi nawijke jakis ludzi po czterdziestką którzy nigdy niepalili, niemają pojecia co to jest a swoje zdanie opierają na tym co mowią w TV + mam kolege ktory pali i gotowe , zdanie wyroobione. Jak mozna powiedzieć ze lody waniliowe są niedobre skoro nigdy ich nie jadłes ??

Wracając do temau, legalizacja w Polsce to fikcja , SLD pierdoli jednym słowem, zadnej legalizacji niebedzie, chcą poprostu głosów mlodych ludzi ktorzy wierża w cuda. To całe gówno trzyma mafia i układy, za duze dochody mają gangsterzy z tego aby doposcili do legalizacji.

Popatrzmy tak - papierosy - trucizna , alkohol to samo , jakie przynoszą dochody dla państwa ?? ogromne !! To samo byłoby gdyby marja byla zalegalizowana , gigantyczne dochody dla państwa , jednym słowem każdy z nas w jakims stopniu byłby bogatszy

kocz 
jeden z wielu

Słucham francuskiego rapu od: 7 rano
Otrzymał 126 piw(a)
Wysłany: 2007-05-13, 12:10   

Temat się zrobił nader popularny -> oby inne tematy tak się rozwijały :rollyes:

Trzeba zacząć od tego, że źródłem tej informacji jest FUCKt. Więc nie ma co w to wierzyć. Ale gdyby to rzeczywiście była prawda to widzę tu tylko sposób na łatwe zdobycie kilku głosów. Przepis bardzo prosty -> Ci którzy to promują mają napewno swoje ukryte w tym interesy. Po drugie to na pewno Saires ma rację, jest to sposób na zdobycie niezłych kokosów. Organizacja pod tytułem "Państwo" to taka Mafia tylko pod przykrywką prawa. Ściągają haracz z czego się da, mają już papierosy, alkohol, itp. -> i ciągle im mało i ciągle tylko się słyszy że na to nie ma forsy na tamto, a jakoś na swoje potrzeby (i durne pomysły) to zawsze znajdą. Ci którzy wierzą w takie obietnice są albo naiwni jak dzieci albo żyją w jakiejś utopi. Jeśli im by się to udało to podejrzewam, że następnym krokiem by była prostytucja :| też niezłe źródło dochodów (może kasy fiskalne by się dało zainstalować ?) :D

Ja osobiście nie potrzebuję żadnego przyzwolenia z góry żeby zrobić to na co mam w danej chwili ochotę. Reguły ja ustalam -> każdy ma swój rozum i robi co lubi. Uzależnić można się od wszystkiego -> codziennego kisielku na podwieczorek czy dodatkowej porcji zupki na obiad. Co prawda ten rozdział z życia uważam za zamknięty ale swoje doświadczenia mam. Czasem (bardzo żadko) do tego powracam -> dla mnie liczy się odpowiedni klimat joint+piwko. Kiedyś jarało się bez zahamowań teraz już tak nie jest. Kilku osób już nie spotkam :( przesadzili.

Mnie osobiście denerwuje takie gówniarskie szczycenie się jaraniem i pseudo reklama -> zioło było zawsze i pozostanie na wieki -> tylko od każdego osobnika zależy czy w to wejdzie.

P.S. Z niecierpliwością czekam na Wasz odzew :)

werowero 

Słucham francuskiego rapu od: sporo
Wysłany: 2007-05-18, 23:25   

kto pali ten wie. i tyle na ten temat.

miszczu 
Cheers... for death

Otrzymał 99 piw(a)
Wysłany: 2007-06-14, 16:16   

jarek mnie zadziwia... nigdy go nie lubilem i nie rozumialem ale jego wiedza o wspolczesnym swiecie jest 'ogromna'
http://wiadomosci.gazeta....53,4221936.html

Reklamator

Dołaczył: dawmo temu
Skad: W chuj daleko

Odpowiedz do tematu