Słucham francuskiego rapu od: 5 lat
Wysłany: 2006-11-06, 00:06
cos tam kminie pojedyncze wyrazy wyłapuje, nieraz zdania,.. la vie to życie, l'cole to szkoła np. L'cole de la Vie - Szkoła Życia (Medine), Petit - mały, młodszy, Frere - brat np, Petit Frere - Młodszy brat (IAM), sporo jest pozycji. pozdro.
_________________ robi? rap..
Ostatnio zmieniony przez Adam 2007-08-21, 00:10, w całości zmieniany 1 raz
Ja nie rozumiem nic, ale jest spoko, wczuwke mam i jest gitarka, zawsze papa sie cieszy, szczególnie po zbakaniu i zapuszczeniu Snajpera
masruba
Wysłany: 2006-11-07, 11:44
sie uczyć trzeba! przynoście do szkoły teksty jak macie francuski, albo sami se sprawdzajcie. Francuzi nie patyczkują się, pierdolą twoją matkę, albo pierdolą francuską muzykę, po imieniu jadą politykom od najgorszych, nasi boją się tego, a szkoda, 5
Ostatnio zmieniony przez Adam 2007-08-21, 00:09, w całości zmieniany 1 raz
Słucham francuskiego rapu od: nie slucham, nie lubie rapu
Wiek: 24 Dołączył: 05 Lis 2006 Posty: 492 Otrzymał 28 piw(a) Skąd: elk/warszawa
Wysłany: 2006-11-09, 19:36
ja sie uczylem w lo 3 lata francuskiego i cos tam kumam ale w praktyce jest ciezej nie dalem rady sie dogadac z francuzem, musielismy uzyc angielskiego :-|
mam w szkole francuski i we wrzesniu bylem we Francji i bylo zaj.ebiscie.Dogadywalem sie w wiekszosci,a jak sie nie rozumiesz to trzeba pokazywac rekami itp. bo duzo Francuzow nie umie po angielsku i nie chce czesto tez.Ogolnie to powaleni ludzie heeh szczegolnie policjanci i mlodziez zdemorazilowana bardzo tylko drouge,sex et l'alcool a no i skuterki
Słucham francuskiego rapu od: 7 rano
Dołączył: 24 Sie 2006 Posty: 616 Otrzymał 126 piw(a) Skąd: ta ponura mina?
Wysłany: 2006-12-26, 21:07
No to szczęściarz z Ciebie. Zawsze chciałem ich tam odwiedzić ale jakoś nigdy nie było mi po drodze. Jeśli chodzi o kapowanie języka to ja tam tylko jakieś pojedyńcze słowa czasem wyłapie, a tak to jak jakiś kawałek mnie zainteresuje to w ruch idzie tłumacz. Ale tak do końca (jakoś specjalnie) na ich tekstach to mi niezależy.
Ostatnio zmieniony przez Adam 2007-08-21, 00:08, w całości zmieniany 1 raz
Słucham francuskiego rapu od: długo
Wiek: 23 Dołączył: 24 Sie 2006 Posty: 105 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Stolica
Wysłany: 2006-12-28, 21:21
mam kumpla który uczy sie 2 rok w liceum języka francuskiego i mówił mi, ze jest bardzo ale to bardzo trudny... w porzadku chłopak ma dobre oceny i jak on mi mówi, ze dla niego cos jest trudne to to naprawdę musi być trudne ale mimo wszystko ja chciałbym się uczyć języka francuskiego chociaż te podstawy znać było by dobrze
_________________ "A gdybym miał urodzić się znów to tylko w Polsce i tylko tu!..."
Ostatnio zmieniony przez Adam 2007-08-21, 00:07, w całości zmieniany 1 raz
Contempt
Wysłany: 2007-01-18, 20:00
ja niektore zwrotu rozumiem gdyz sie uczylem pzez kilka lat ale wiekszosci nie zrozumiemy gdyz jada swoim slangiem tak jak polacy swoim
Słucham francuskiego rapu od: Zawsze :)
Wysłany: 2007-03-31, 15:54
A ja sie ucze francuskiego w rozszerzeniu ale nie czaje ich rapu na tyle dobrze zeby tlumaczyc za szybko jada
W sumie mielismy teraz wymiane polegajaca na tym ze francuzi przyjezdzaja na jakis czas do nas a nastepnie my do nich co pomaga troche w lepszym opanowaniu tego jezyka itd.
Polecam takie miedzynarodowe wymiany. Wypilo sie troche itd
Francja Rlz
Nie bede sie rozpisywal
Słucham francuskiego rapu od: 2 lat
Dołączył: 20 Maj 2007 Posty: 28 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: zielonka
Wysłany: 2007-05-24, 22:47
blask73 napisał/a
mam w szkole francuski i we wrzesniu bylem we Francji i bylo zaj.ebiscie.Dogadywalem sie w wiekszosci,a jak sie nie rozumiesz to trzeba pokazywac rekami itp. bo duzo Francuzow nie umie po angielsku i nie chce czesto tez.Ogolnie to powaleni ludzie heeh szczegolnie policjanci i mlodziez zdemorazilowana bardzo tylko drouge,sex et l'alcool a no i skuterki
ps. szkola te l'ecole a nie l'cole
Hehehe a narkotyk to nie drouge tylko drogue:)
Ja francuski nie chwaląc sie dobrze umiem:) W tym roku maturke zdawałem na rozszerzeniu i całkiem nieźle. Oczywiście za słuchu nie zawsze wszystko rozumiem, szczególnie jakieś dziwne idiomatyczne slangi... Wtedy szukam tekstu i główkuje kontekst i juz rozumiem;) Uczcie sie francuskiego bo:
1.jest zajebisty:)
2.Dla mnie byłoby bez sensu słuchac czegos czego w ogóle nie rozumiem:D
Reklamator
Dołaczył: dawmo temu
Skad: W chuj daleko
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Serwis www.francuskirap.com nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.
Wypowiedzi są własnością ich twórców i to oni ponoszą odpowiedzialność za ich treść.