Zapodawajcie tutaj nazwy utworów w którym zauważyliście "wymianę" na bitach francja/polska i odwrotnie. Zauważyłem sporo takich przypadków, podaje teraz te o których pamiętam na ta chwilę.
Medine - Lecole De La Vie ---> Pezet - Myśl "zapożyczona" melodia
Medine - Ni Violeur Ni Terroriste ---> Włodi - Definicja
Shurik'n - "Samurai" --> PWS - "Lek"
_________________ "Dobre czasy, złe czasy ale leje się bro!"
Słucham francuskiego rapu od: 2005
Wysłany: 2006-10-05, 15:33
4 My People Présente - Y parait qu`le rap ca marche RMX-Serum -Madizm
ma taki sam beat jaki kawałek Endefis - Nie chce być sam
z tym, że to bardziej sa te sample ale nie z kawałków rapowych tylko poprostu producenci siegają po te same kawałki do sampla
może być sytucaja np taka, że Noon nawet nie słyszał Medine - Lecole De La Vie
Ostatnio zmieniony przez Adam 2007-09-14, 21:24, w całości zmieniany 1 raz
Słucham francuskiego rapu od: 5 lat
Wysłany: 2006-11-05, 23:39
Adam, Noon nie robi? podkaldu do tego traku Pezeta. Nie wiem kto, ale na bank nie Noon. pozdro
[ Dodano: 2006-11-06, 09:48 ]
a co do sampli to posluchajcie sobie Fonky Family - Marginal musique i Bez Cenzury - Zagrozenie. pzodro ten sam sampel. z czego Fonky Family wczesniej wyszlo.. pozdro.
Słucham francuskiego rapu od: długo
Wiek: 23 Dołączył: 24 Sie 2006 Posty: 105 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Stolica
Wysłany: 2007-06-14, 20:26
ziomboje możecie mi napisać w której francuskiej nucie jest podobna melodia w polskiej Mor WA - Perpetummobile? Bo ostatnio słuchałem ale coś nie moge sobie przypomniec co to było. z góry dziękóweczka.
_________________ "A gdybym miał urodzić się znów to tylko w Polsce i tylko tu!..."
_________________ Wczorajsze marzenia to dzisiejsze plany i Ziomuś damy radę wiesz ,że damy!
Sephiroth
Słucham francuskiego rapu od: 2001
Wysłany: 2007-07-18, 20:28
Wiec tak... Ostry na swojej plycie mial 2 kawalki praktycznie na tej samej petli co byly na La Cliniqe lub La Cliq ....cala seniorita Pezeta tez byla chyba jakas kopia, i podobno tekst tez z jakiegos kawalka skopiowany ( ale tego juz nie wiem na bank) Molesta tez cos tam miala pamietam...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Serwis www.francuskirap.com nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.
Wypowiedzi są własnością ich twórców i to oni ponoszą odpowiedzialność za ich treść.