Witam
Jako, iż jestem szcześliwym posadaczem zrzutu nieistniejącego już serwisu www.rapfrancuski.pl (kiedyś rapfrancuski.com, pierwszy polski serwis o francuskim rapie) postanowiłem, że trzeba coś z tym zrobić. Serwis ten to trochę wywiadów, artykułów , forum, pliki do pobrania, tłumaczenia tekstów no i przede wszytskim masa dobrych recenzji. Uważam, że sztuką jst napisać dobrą recenzję płyty nie mając pojęcia o czym na niej nawijają, dlatego serwis ten darzę ogromnym sentymentem - właśnie przez recenzje - dobrze się czytało.
Można to by było po prostu gdzieś upiąć, ale moja koncepcja jest inna - mianowicie REAKTYWACJA!
Być może mam skrzywiony obraz co do tego, ale wydaje mi się, że należało by zrobić następujące rzeczy:
1. Uzyskać zgodę autorów.
Wydaje mi się, że to nie będzie łatwe, ponieważ np Burbon, którego rola wiele znaczyła dla serwisu jakiś czas temu pracował przy produkcji jakiegoś Leksykonu o hip hopie, który został wydany, więc chyba w byle czyje ręce poprzedni autorzy serwisu nie oddadzą.
2. Zebrać grupę programistów.
Chodzi mi o to, by serwis był na poziomie nie tylko tematycznym ale i technicznym co by go ogdróżniało od reszty. Osobiście sam bym chciał się tym zająć, coś tam potrafię (jak wszytsko dobrze pójdzie za rok będę bronił inżyniera informatyki)
No i to tyle co do mojego pomysłu. Wypowiadajcie się co o tym sądzicie i jak to widzicie. Zastanawiam się czy nie dostanę baniaka za ten temat.
Aha dodam jeszcze, że zrzut serwisu zawdzięczamy Bartkowi Kowalskiemu.
Słucham francuskiego rapu od: 2005
Wiek: 22 Dołączył: 28 Sie 2006 Posty: 442 Otrzymał 45 piw(a) Skąd: Lublin
Wysłany: 2007-04-06, 11:40
nie no wedlug mnie to calkiem dobry pomysl azeby reaktywowac tamten serwis bo to faktycznie bylo dobrze zorganizowane przedsiewziecie popieram Twoj pomysl calkowicie
_________________ J’baiserai la France jusqu’a ce qu’elle m’aime
Słucham francuskiego rapu od: święta
Wiek: 26 Dołączył: 22 Sie 2006 Posty: 26 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: BDG
Wysłany: 2007-04-06, 18:58
Przeciez wiadomo ze nie odstąpia ci praw do wszystkich materiałów abys pozniej mogl je powielac, rozpowszechniac jako twoje ale przeciez mozesz to wrzucic.
DJB
Słucham francuskiego rapu od: 3 lat
Wysłany: 2007-06-12, 12:55
Możnaby pomyśleć o małej rozbudowie, dodaniu kilku działów- chociazby krótkiej historii jak to wszystko we Francji się rozkręciło, imprezach, może jakieś studia nagraniowe we Francji ...
albinos
Wysłany: 2009-03-16, 19:42
dFm, dFm,
dFm napisał/a
Witam
Jako, iż jestem szcześliwym posadaczem zrzutu nieistniejącego już serwisu www.rapfrancuski.pl
siwka,
słuchaj od jakiegoś czasu skupiam się nad napisaniem tekstu opracowującego francuska scenę HH. Poszukuję informacji o francuskim beat boxie , freestyle (bitwach na rymy). Resztę elementów odnalazłem na francuskich stronach, ale o tych zapomianych częściach kultury nic nie mogę znaleść. Jeśli posiadasz jakieś info, to skontaktuj sę ze mną. Bede wdzięczny jak i odwdzięcze się równie ciekawymi informacjami
Dołączył: 21 Lis 2006 Posty: 142 Otrzymał 8 piw(a) Skąd: LE COTE OBSCUR
Wysłany: 2009-06-20, 21:27
czesto ich wiedza konczy sie na tym, ze przetlumacza suche fakty w translatorze i wkleja tutaj. sorry, ale dla mnie to nie jest zadna alternatywa. jednak z rozsadku powiem: czemu nie, jesli beda to rzetelne osoby...
Reklamator
Dołaczył: dawmo temu
Skad: W chuj daleko
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Serwis www.francuskirap.com nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.
Wypowiedzi są własnością ich twórców i to oni ponoszą odpowiedzialność za ich treść.