Wysłany: 2010-01-09, 23:14 Wybor najlepszej plyty 2009 roku
Najlepsza plyta francuskiego rapu w ubieglym roku to : ?
Wiem ze bylo wiele dobrych produkcji no ale ta jedyna najlepsza, chetnie sie dowiem jak oceniacie temten rok
Ja tak samo zalorzylem ten temat nie mogac sie zdecydowac ktora plyte wybrac tez sie jeszcze chwile namysle i zdradze wam swoj typ i tez ciekawy jestem jaki jest wasz
Dołączył: 04 Mar 2008 Posty: 217 Otrzymał 15 piw(a) Skąd: WWA
Wysłany: 2010-01-10, 13:20
Revolution Urbaine - L'histoire Ne Fait Que Commencer - pewnie dlatego, że jeszcze w miarę świeże, ale ja nadal chłonę z zajawką każdy dźwięk od pierwszego do ostatniego numeru, po kilkudziesięciu przesłuchaniach całości + zabójcze flow Zino, fajne bity, fajne pomysły na kawałki, fajni goście, fajne klipy.
i chyba też Maghreb United za ogół i za kilka na prawdę nieprzeciętnych numerów.
na początku roku pewnie wskazywałbym też album La Swija ale już troszkę się ograł.
To takie 3 strzały bez większego wgłębiania się w zasoby dysku, grajków i pamięci hehe
Słucham francuskiego rapu od: 1998
Wiek: 27 Dołączył: 13 Gru 2008 Posty: 248 Otrzymał 28 piw(a) Skąd: Szczecin
Wysłany: 2010-01-10, 14:28
onemanarmy napisał/a
Revolution Urbaine - L'histoire Ne Fait Que Commencer - pewnie dlatego, że jeszcze w miarę świeże, ale ja nadal chłonę z zajawką każdy dźwięk od pierwszego do ostatniego numeru, po kilkudziesięciu przesłuchaniach całości + zabójcze flow Zino,
Zgodziłbym się ale jak dla mnie Zino jest najsłabszy w RU. Osobiście jaram się Makiavelem.Do tej płytki dodałbym jeszcze Stress - Entre Deux Mondes i \Kool Shen - Crise De Conscience
Witam, mój pierwszy post na forum, więc do rzeczy-jakiś czas temu słuchałem audycji Eldo z francuskim rapem i bardzo mi się spodobał. Z wykonawców zapamiętałem Diams i płytkę już przesłuchałem 4 razy od wczoraj, także zajawkę mam całkiem konkretną . Dzięki temu wątkowi na youtube posłuchałem kilku kawałków Revolution Urbaine - z płytki L'histoire Ne Fait Que Commencer i jak nie będę jej miał to chyba zgłupieje! Pomóżcie- jak ją mogę zdobyć. Kawałek Marseyes od rana katuję i się nie mogę oderwać
Słucham francuskiego rapu od: 1998
Wiek: 27 Dołączył: 13 Gru 2008 Posty: 248 Otrzymał 28 piw(a) Skąd: Szczecin
Wysłany: 2010-04-22, 09:00
Jeśli chcesz namiar na album to mogę Ci podesłać na Prywatnej wiadomości ale jeśli chodzi o oryginalny CD to będzie duży problem.Sam chciałbym bardzo zdobyć oryginał - moim zdaniem - najlepszej płyty ubiegłego roku we Francji
Dołączył: 04 Mar 2008 Posty: 217 Otrzymał 15 piw(a) Skąd: WWA
Wysłany: 2010-04-23, 19:36
A została przywieziona z Szampanii. Ale powiem ci szczerze, że poligrafia i wydanie nie zachwyca (tylko cieniutka, dwustronicowa wkładka) - w przeciwieństwie do zawartości. Ale i tak hula, hula...
_________________ PEACE
Reklamator
Dołaczył: dawmo temu
Skad: W chuj daleko
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Serwis www.francuskirap.com nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.
Wypowiedzi są własnością ich twórców i to oni ponoszą odpowiedzialność za ich treść.