Zainspirowany nieco aliasem Orzecha postanowiłem zrobić taki temat. Skąd się wzięły Wasze pseudonimy? Jaka była ich ewolucja etc.
Alors...
MJ (aktualna) - od imienia i nazwiska Michał Janowski (i tak jest ich wielu ), kiedyś pamiętam, że kuzyn do mnie powiedział emdżej, ale nie przyjęło się jeszcze w tamtym okresie.
Ksywka dopiero funkcjonuje od 2005-2006 roku do dziś. Różne odmiany tego jak mnie nazywano to eM, myji (jak to lubi mówić Meluś) - ale tylko jej tak pozwalam - emjot, tak piszą ludki, którzy mają problemy z angolem
Świeży, Świeżak - to natomiast wzięło się od pewnego wypadu na działkę, jako że byłem pierwszy raz i dochodził jeszcze do tego fakt wiekowy, a mianowicie byłem najmłodszy. Kuzyni czasami tak mówią, używają tego zamiast MJ
Misi - pseudonim z podstawówki i gimnazjum. Myślę, że od imienia wzięło się to. Czasami jeszcze kumpele mówią Misiek - w szczególności, gdy czegoś potrzebują --> słowo klucz
Janek - Na osiedlu zdarza się, iż tak wspomną. Jednak Janek jest zarezerwowane dla kuzyna, po imieniu nikt się do niego nie zwraca. Nawet ksiądz myślał, że ma Janusz na imię i tak do niego mówił
Słucham francuskiego rapu od: początku do końca
Wiek: 20 Dołączył: 24 Sie 2006 Posty: 871 Otrzymał 75 piw(a) Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2009-03-04, 23:45
Awięc ... Orzech powstał w 1997 roku ale naprawde nie pamietam jak to sie stało ... nie ma to nic wspolnego z moim wygladałem (chyba) ani imieniem czy nazwiskiem. Jako orzech bylem znany caly czas ale do dzisiaj doszly takie ksywy jak Gomułka , Gorgoń , Gorgi , czasami chudy albo jeszcze Rasty ogolnie najbardziej znany jako Orzech
_________________ J't'explique c'que j'kiffe, c'est de fumer des spliffs
Jako orzech bylem znany caly czas ale do dzisiaj doszly takie ksywy jak Gomułka , Gorgoń , Gorgi , czasami chudy albo jeszcze Rasty ogolnie najbardziej znany jako Orzech
A zapomniales o jednej mianowicie Atrakcyjny Sebastian, w skrócie AS:D
Słucham francuskiego rapu od: 2001
Wiek: 20 Dołączył: 10 Lut 2008 Posty: 90 Otrzymał 9 piw(a) Skąd: Saint Etienne
Wysłany: 2009-03-31, 11:28
a ja wziąłem sobie pseudonim na cześć Raula Gonzaleza-mojego ulubionego piłkarza. noszę ten pseudonim od 2003 roku. chciałem pokazać że jestem dumnym kibicem realu madryt i że uwielbiam kapitana królewskich. oczywiście powstawały odmiany tego pseudonimu. najbardziej znaną odmianą jest Rau(L). Elka w nawiasie oznacza moją sympatię do Legii Warszawa. było jeszcze coś takiego jak R.A.U.L ale stwierdziłem że to nie ma sensu bo ksywa jest zrobiona na wzór O.S.T.R. poza tym jestem też znany jako rg7 czyli Raul Gonzalez 7.
Słucham francuskiego rapu od: nie
Wiek: 20 Dołączył: 24 Sie 2006 Posty: 560 Otrzymał 98 piw(a) Skąd: tak
Wysłany: 2009-04-01, 23:47
A do mnie teraz się zwracają Zbyszek a także wszelakie kombinacje tegoż imienia -> Zbygniew, Zbysiu, etc. Czemu? nie wiem. Może dlatego, że połowę ludzi nowo poznanych również przechrzciłem na Staszków czy Saszów. Zostało jeszcze: "te miszczu", ale już rzadziej stosowane. Starych przezwisk nie pamiętam bo było ich trochę dużo.
Taka dygresja mi się nawinęła -> jednak studia to zajebista sprawa zwłaszcza na wydziale, gdzie 70~80% to dziewczęta . Mit kobiet z polibudy -> obalony!
Moja ksywka osiedlowa to Wolin (od nazwiska) ale na internecie uzywam C'est Ca (czego? Nie wiem tak jakos kiedys usulyszalem, wiem co znaczy i mi sie spodobalo ;p)
Ostatnio zmieniony przez C'est Ca 2009-10-24, 18:20, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Serwis www.francuskirap.com nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.
Wypowiedzi są własnością ich twórców i to oni ponoszą odpowiedzialność za ich treść.