Słucham francuskiego rapu od: nie
Wiek: 20 Dołączył: 24 Sie 2006 Posty: 560 Otrzymał 98 piw(a) Skąd: tak
Wysłany: 2008-03-27, 22:56 Matura
Jako, że nie jestem sam w tym wąskim gronie to zakładam temat. Tu można się wypisywać do woli na temat "egzaminu dojrzałości". Piszcie co zdajecie, co piszecie, gdzie się planujecie wybierać po maturze itd. Temat praktycznie rzeka. Róbta co chceta.
Ja zdaje:
polski-podst.
angielski-podst.
matma-rozszerz.
fiza-rozszerz.
praca ustna z polskiego: "Tragedia jest tam gdzie wybór. Przedstaw motyw wyboru wybranych bohaterów literackich" Prostszego nie znalazłem Akurat mi podpasował pod lektury, które jakoś przetrawiłem i mojego "konika" z poza lektur.
Gdzie się wybieram... Planuje na budownictwo na politechnike WRC, ale czy się dostane...? Okaże się w czerwcu
Zapomniałbym... byli i przyszli maturzyści też mogą się wypowiedzieć jak to było i czy warto się uczyć
Słucham francuskiego rapu od: 4 lat
Wiek: 21 Dołączył: 10 Wrz 2006 Posty: 109 Otrzymał 18 piw(a) Skąd: Ciechanów
Wysłany: 2008-03-27, 23:03
No dobra to ja zdaje
Polski
Wos
Niemiecki
Wszystko podstawowe.Wczesniej zamist wosu chcialem zdawac matematyke ale po probnej maturce zrezygnowalem
A to temat mojej prezentacji z polaka: Zanalizuj różne ujęcie motywów literackich w tekstach piosenek hip-hopowych- nie powiem jestem z niego baaardzo zadowolony
Po maturze mam zamiar wybrac sie na studium grafiki komputerowej ewentualnie studium reklamy,moze nawet i zaoczne studium.Obecnie pracuje nad swoim portfolio bedzie calkowicie animowane stronka bedzie czynna jakos w wakacje.I jezeli chodzil bym na studia badz studium zaoczne to zamierzam szukac pracy jako grafik badz desinger a moim CV bedzie moje portfolio
Wysłany: 2008-03-27, 23:21
A co "Krzyżacy" mają wspólnego z hip-hopem?
U nas w szkole nie było żadnych muzycznych tematów. Chciałem wziąć coś z filmem, ale były beznadziejne To wybrałem najprostszy jaki znalazłem.
Ja kurde przez te próbne matury sobie olewam sprawę Za dobrze wypadłem i teraz nie mam motywacji żeby wziąć się do roboty...
Czemu z matmy rezygnujesz? Ja nie wyobrażam sobie nic innego poza matmą co mógłbym wziąć Histe, z której zeszytu nawet nie prowadzę? Wos, na którym śpię? niemiecki, którego nie trawię? biologie, chemie, gegre? W sumie to biologie mógłbym zdawać bo miałem spoko nauczyciela, ale nie potrzebna mi do niczego. Lekcji geografii to nawet nie pamiętam
Słucham francuskiego rapu od: 4 lat
Wiek: 21 Dołączył: 10 Wrz 2006 Posty: 109 Otrzymał 18 piw(a) Skąd: Ciechanów
Wysłany: 2008-03-27, 23:25
Krzyzacy nic nie maja wspolnego ale to jedna z nie wielu lektor ktore przeczytalem w caloscie i jeszcze byla dla mnie interesujaca w mojej dotychcasowej edukacji.
A z matematyki zrezygnowalem bo ja sobie olalem kompletnie i chyba jednak przeliczylem sie co do swoich umiejetnosci
Wysłany: 2008-03-27, 23:39
A to o Krzyżakach mówisz w takim sensie Ja zakończyłem na 'kastracji' Juranda ze Spychowa
Ogólnie rzecz biorąc z lekturami jest taki problem, że są nudne i nakazane. Wiadomo, że jak coś jest obowiązkowo to nie chce się większości tego nakazu przestrzegać. A, że teraz są opracowania, streszczenia itd to już w ogóle się olewa sprawę
W podstawówce, w klasie 1 wygrałem nieszczęsny konkurs czytelniczy Później czytałem coraz mniej. Praktycznie lektury zaczynam i odkładam bo takie coś jak Przedwiośnie, Granica czy Werter to dla mnie lekko mówiąc na maksa powaone książki. Nie wspominam już nawet o Ferdydurke, które jest pier....tę do potęgi n-tej.
Mi się z programowych książek podobało: Zbrodnia i kara, Kamienie na szaniec. Reszta albo niezaczęta albo nieskończona albo do dupy.
Wracając do matury, jest tu ktoś, kto jedzie hardcore'owo i zdaje wszystko rozszerzone? Jeśli tak - stawiam piwo.
Słucham francuskiego rapu od: roku 2004 (?)
Wiek: 21 Dołączył: 24 Lut 2008 Posty: 799 Otrzymał 143 piw(a) Skąd: Warszawa (Alcatraz)
Wysłany: 2008-03-28, 19:29
niestety, nie wszystko rozszerzone
polski podstawa
angielski rozszerzony
matma rozszerzona
chemia rozszerzona
ja to olimpijczyk z chemii jestem, więc na politechnike warszawska na chemie ide. dlaczego? bo tylko to mnie interesuje
a na ustnej mam motyw ojca w literaturze. bo ja bardzo silne instynkty tacierzyńskie mam to i taki temat wziąłem
a co do lektur to ja lubię czytać, ale raczej nie lektury szkolne. mało która mi do gustu przypada. "ferdydurkę" faktycznie najbardziej porąbaną książką pod słońcem jest. mam nadzieję, że nie dadzą z niej tematu na maturze.
_________________ Le Savoir Est Une Arme!
I don't give orders, I make suggestions
Then walk away! I've learned my lessons
J'preferes mourir libre
Seul dans combat que j'livre
Słucham francuskiego rapu od: 2005
Wiek: 22 Dołączył: 28 Sie 2006 Posty: 442 Otrzymał 45 piw(a) Skąd: Lublin
Wysłany: 2008-03-29, 10:33
eeh ja pamiętam jak mnie od nauki do tej matury bolała głowa (czytaj kac ) szczególnie jak prezentacji na ustny musialem nauczyc sie w 6 godzin a pierwszy raz z pamieci wyrecytowalem ja dopiero przaed komisja
oprocz tego bylo
polski podst ustny i pisemny
ang - || -
wos podst ( z ktorego wyszedłem po 50 minutach lol)
Cytat
Zapomniałbym... byli i przyszli maturzyści też mogą się wypowiedzieć jak to było i czy warto się uczyć
miszczu jeżeli nie przeszkadza rano kac to można sie "uczyc" codziennie
i pamiętaj: Warka, Bols, Goolman, boczek z Biedronki = podreczny zestaw maturzysty(mój )
_________________ J’baiserai la France jusqu’a ce qu’elle m’aime
Słucham francuskiego rapu od: od dłuższego czasu
Wiek: 20 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 586 Otrzymał 76 piw(a) Skąd: BDG
Wysłany: 2008-03-31, 16:38
A ja chcę zdawać w przyszłym roku:
pol - podst.
franc. - podst. a chciałbym rozszerzenie jednak mam za mało godz. fr i facetka powiedziała, że mnie nie przygotuje do rozsz.
biola - rozsz.
chem. - rozsz.
i chcę dostać się na ratownictwo medyczne, gdzie wymagana jest biola lub chemia
a mam pytanie jeszcze do Ciebie Borkoś bo dzisiaj rozmawiałem z facetką od polaka i ogólnie spodobał mi się Twój temat bo mogę upiec 2 pieczenie na jednym ;]
bo z hh to chciałbym fr, wiem że tam nawet jest dużo z literatury jak to w hh ;] i w ogóle texty bym sobie potłumaczył
ale facetka mówi, że jakieś hipotezy i problemy mam napisać bo ja muszę teraz taki pomysł dać na prezentacje z polaka w 2kl., więc możesz coś więcej napisać odnośnie tego?
Wysłany: 2008-03-31, 17:28
Krzyż na drogę emdżej Ratownictwo medyczne... hmm to są ci panowie co jeżdżą ambulansami do wypadków? A może się mylę. W każdym razie gdybym zobaczył połamaną nogę/rękę/itp w kilku miejscach albo wnętrzności na 'zewnętrzności' to bym się porzygał najpierw... Ale fakt faktem, zasady pierwszej pomocy każdy znać powinien i potrafić pomóc też... Kto wie co kogo w życiu spotka.
A wracając do matury... muszę się sprężyć i zacząć uczyć. Dziś dostałem kat. A -> wszystkiego po 2, jak nie zdam to w sierpniu będziecie do mnie mówić kapralu
Słucham francuskiego rapu od: dawna
Wiek: 21 Dołączył: 24 Maj 2007 Posty: 319 Otrzymał 80 piw(a) Skąd: Lublin
Wysłany: 2008-03-31, 21:47
Miszczu co znaczy to bosko ? . Ja w piątek też byłem na komisji i A dostałem bez gadania,ale w sumie się cieszcze ,bo po ch.j mi coś kombinować na D, i tak będę się migał od kamaszów jak będę tylko mógł(jeśli wogóle zajdzie taka potrzeba),ale liczę na zawdodowe.
Słucham francuskiego rapu od: od dłuższego czasu
Wiek: 20 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 586 Otrzymał 76 piw(a) Skąd: BDG
Wysłany: 2008-04-01, 14:08
Borkoś, w sumie to już nic, zrozumiałem już o co chodzi bo trochę zakręciłem się, ale jest już dobrze teraz tylko muszę wybrać temat
mam pytanie do was co najczęściej przewija się w fr hh jaki temat? (typu śmierci, kasy <wiadomo>, lasek?)
Słucham francuskiego rapu od: roku 2004 (?)
Wiek: 21 Dołączył: 24 Lut 2008 Posty: 799 Otrzymał 143 piw(a) Skąd: Warszawa (Alcatraz)
Wysłany: 2008-04-01, 14:44
Jak dla mnie nie można powiedzieć co najczęściej Powinieneś raczej wybrać kilka (kilkadziesiąt) swoich ulubionych kawałków i sprawdzić co tam jest najczęstsze.
_________________ Le Savoir Est Une Arme!
I don't give orders, I make suggestions
Then walk away! I've learned my lessons
J'preferes mourir libre
Seul dans combat que j'livre
Reklamator
Dołaczył: dawmo temu
Skad: W chuj daleko
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Serwis www.francuskirap.com nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.
Wypowiedzi są własnością ich twórców i to oni ponoszą odpowiedzialność za ich treść.