Postanowilem za³ozyc temat - czy kupujecie oryginalne p³yty?Jak tak to ile liczy Wasza kolekcja i jakie najwieksze rarytasy.Ja przyznam szczerze ze mam lekko ponad 50 z czego po po³owie z USA i Polski + jakies tam rarytasy z Francji(Don Choa i KDD...jak do mnie w koncu trafia:)).Powiem ,ze kurwa jestem na³ogowcem i musze miec co najmniej z jednego cedeka miesiecznie.Wiekszosc zamawiam przez neta ale to nie to samo co pogrzebac sobie w sklepie.Tak wiec udaje sie do pobliskiego Bia³egostoku.Do rarytasow zaliczy³bym Jigmastas za cale 25 z³ wraz z przesy³k± + ostatnio wyszperany w empiku juz praktycznie niedostepny Grammatik - EP+ z 1999 roku.
Z tego oto miejsca chcialbym pozdrowic dwoch kolekcjonerow z forum ...yo!
_________________ "...nie mam pojecia jak sie to czyta czy EmEnKone, EmEnKa£an, MNykone czy jeszcze inaczej..."
S³ucham francuskiego rapu od: nie slucham, nie lubie rapu
Wiek: 24 Do³±czy³: 05 Lis 2006 Posty: 487 Otrzyma³ 28 piw(a) Sk±d: elk/warszawa
Wys³any: 2007-12-22, 11:00
aj kocham kupowac plyty, moge caly tydzien jesc byle co, ale jesli wyjdzie cos dobrego towydam na to ostatnie pieniadze, oryginaly.... jakos ponad 100 a rarytasy, jak dla mnie wszystkie moje cd to rarytasy, ale takie szczegolne:
soprano - puisqu'ill faut vivre
iam - l'ecole du micro d'argent
ntm - supreme (w diggipacku) najwiekszy kozak
j dilla - donuts/the shining
dyskografia Nas'a
marco polo - port authority
jest troche tego do wymieniania, ale te ww to moje perelki
S³ucham francuskiego rapu od: 4 lat
Wiek: 19 Do³±czy³: 30 Kwi 2007 Posty: 56 Otrzyma³ 12 piw(a) Sk±d: WueM
Wys³any: 2007-12-22, 11:13
Jak dla mnie oryginaly to kozacka opcja. Jak powyzej tez choruje gdy nie kupie przynajmniej 1 w miesiacu Zawsze oszczedza sie pieniadze zeby kupic jakis dobry klasyk. Co do pere³ek to jest kilka :
Wu-tang - Enter The Wu-Tang (36 Chambers) oraz pare soloweczek (jak Tical czy Liquid Swords badz Only Built 4 Cuban Linx)
Z Polski to Szybki Szmal - Mixtape 2005 (nielegal) w diggipacku
Z Francji poki co to nie mam nic ale niebawem bedzie trzeba to zmienic
Ilosciowo to wychodzi okolo 60 sztuk Wiekszosc Polska i USA
S³ucham francuskiego rapu od: dawna
Wiek: 21 Do³±czy³: 24 Maj 2007 Posty: 319 Otrzyma³ 80 piw(a) Sk±d: Lublin
Wys³any: 2007-12-22, 12:45
No ja w swojej kolekcji mam troche sztrosik plytek:
dyskokrafia 2paca najcenniejsze dla mnie:)
wu tangu -2 plyty
nas nastradamus
snoop dogg
z francuskiego :racaille sound soundkaila,soprano soloweczka,kdd,le 3eme oeil i chyba niestety to na tyle a i jeszcze diam's ogolnie to oryginalów to mam z 25 ,ale licze ze w przyszlym roku kolekcja znacznie sie powiekszy
_________________ Wczorajsze marzenia to dzisiejsze plany i Ziomu¶ damy radê wiesz ,¿e damy!
Tak na serio to:
Le 3 oeme oeil dwie plyty
NTM - IV My People
skladanki Talent Faches 1,2,3
Keny Arkana
La Brigade - Testament
Cut Killer 1 son de la rue
Block Life 4...
Le Rat Luciano solowka
Rowniez duuuuuzo pojedynczych kawalkow. Gdy zaczne na powaznie zarabiac to bede cyklicznie kupowal oryginaly,teraz nie mam az tyle by sie chwalic (no oprocz Bravo Hits,Queen,Popcorn itd. )
Ostatnio zmieniony przez blask73 2008-01-16, 20:31, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
S³ucham francuskiego rapu od: ...szalenie d³ugo
Wiek: 20 Do³±czy³a: 02 Mar 2007 Posty: 345 Otrzyma³ 118 piw(a) Sk±d: Zachód/Toruñ
Wys³any: 2008-01-18, 18:07
Ja uwielbiam swoj± "kinematografie" z autografem Rahima, swoje Pokahontaz z podpisami Fokusa i Raha, Swoja Ksiêgê Tajemnicza oraz Roots Manuva'e Tak z tych jestem dumna. Jakies tam Eminemy siê pyszni± tak¿e na polce,Zipy,Ostry razy 3, I jedna jedyna Francja w reprezentacji ... Shurik'n-Ou Je Vis... nieco juz wyjezdzona ale Uwielbiona
_________________ " W Bezkresie swój byt spe³nieniem skromnie zaznacz "
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Serwis www.francuskirap.com nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶æ wypowiedzi zamieszczanych przez u¿ytkowników Forum.
Wypowiedzi s± w³asno¶ci± ich twórców i to oni ponosz± odpowiedzialno¶æ za ich tre¶æ.