Forum FrancuskiRap.com Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki Rejestracja  Zaloguj  Kontakt  Chat

Poprzedni temat :: Następny temat
Sąsiedzi.. uff a RAP
Autor Wiadomość
Matiz 

Słucham francuskiego rapu od: zmiany na lepsze :D
Wysłany: 2009-01-28, 03:27   Sąsiedzi.. uff a RAP

Tak jak ktoś założył wcześniej temat "Rodzice a Rap" tak ja chciałbym poruszyć podobny, także zainspirowany pewnym świetnym kawałkiem. Mianowice <Małolat & Ajron & Sokół - Sąsiedzi> No i chyba wiecie co mam na myśli :D

Chyba każdy ma jakiegoś sąsiada, częściej sąsiadkę, która lubi powkurwiać np. słynnym pierdoleniem w ścianę, podłogę czy sufit, bo nie koniecznie ma ochotę słuchać naszej muzy o 2 czy 3 w nocy, a nie wiem jak wam ale mi się często zdarza o tej coś jeszcze słuchać i to nie koniecznie w weekend i nie koniecznie cicho.
Akurat wczoraj moja kochana sąsiadka poczuła nagły atak albo ją kurwa zaczęły nagle swędzić pięty, bo za jakiś czas po zapuszczeniu dźwięków można było tylko słyszeć stukanie.. nieee napierdalanie w podłogę. No to w reakcji na ten nie miły gest zapuściłem jej powyższy utwór ze specjalną dedykacją i podkręconymi głośnikami jakieś dobre 7, 8 razy. Mam nadzieję, że po wysłuchaniu tego coś tam zapamiętała z tego kawałka/
To jest tylko jedna z sytuacji, które nie zdarzają się może zbyt często, ale za to są baaardzo wkurwiające.

Oczywiście jak ktoś tam mieszka w jednorodzinnym i ma całkiem spory dystans między swoim a kolejnym domkiem no to raczej jest zwolniony od takich doświadczeń.

A jak tam sytuacja wygląda u was....
Postaw piwo autorowi tego posta

Escobar 
Le Général

Słucham francuskiego rapu od: nie slucham, nie lubie rapu
Otrzymał 28 piw(a)
Wysłany: 2009-01-28, 14:07   

nigdy nie mialem problemow, jak bylem maly to wkurwialem sasiadke roznymi dziwnymi akcjami ale wyroslismy juz z tego, nigdy tez nie bylo zadnych problemow jezeli chodzi o imprezy. przynajmniej nikt nie zwracal mi uwagi, czy tez moim rodzicom

www.sefyu.fr

http://www.nasindependenceday.com/

MJ 
Montre-MoiSiTuSais

Słucham francuskiego rapu od: od dłuższego czasu
Otrzymał 76 piw(a)
Wysłany: 2009-01-28, 14:10   

Hmm... U mnie nie jest źle, mimo że mieszkam w bloku. Pode mną jest kumpel, więc to raczej u niego jest głośno niż u mnie xD Chociaż ostatnio po nabyciu małego suboofera i 2 dodat. głośników też jakoś daję radę :D

Dimitroff 
Le Professeur

Słucham francuskiego rapu od: roku 2004 (?)
Otrzymał 143 piw(a)
Wysłany: 2009-01-28, 14:49   

Zawsze wychodziłem z założenia, że lepiej mieć wśród sąsiadów przyjaciół niż wrogów. Dlatego nigdy się nie naprzykrzałem.

Kiedy od wieku lat 16 mieszkałem sam w wynajętym mieszkaniu, jakoś nie miałem problemów z sąsiadami i głośną muzyką, bardziej narzekali moi współlokatorowie. Chociaż gdy imprezy się rozkręcały, parę razy i patrol prewencji mnie odwiedzał.
W klasie maturalnej, gdy zmieniłem mieszkanie, też nie było problemów ze słuchaniem na cały regulator. Tuż obok była ruchliwa ulica... Nikomu nie przeszkadzało kilkadziesiąt dodatkowych decybeli.

Teraz mam laptopa bez zewnętrznych głośników. Wbudowane nie są najlepsze, ale w akademiku nie zawsze jest możliwe słuchanie na maxa, więc kupiłem sobie dobre słuchawki. I mogę sobie słuchać tak głośno jak chce, a jakość lepsza niż na przeciętnym zestawie 2:1.

I don't give orders, I make suggestions
Then walk away! I've learned my lessons

J'preferes mourir libre
Seul dans combat que j'livre

Matiz 

Słucham francuskiego rapu od: zmiany na lepsze :D
Wysłany: 2009-01-28, 15:22   

Dimitroff napisał/a
Zawsze wychodziłem z założenia, że lepiej mieć wśród sąsiadów przyjaciół niż wrogów. Dlatego nigdy się nie naprzykrzałem.

Ile razy tak mówiłem... Ale jak się mieszka na dzielnicach, w których znajdują się stare kipiące bezinteresowną złością babki, które tylko czekają, żeby Ci ponaparzać w ścianę, albo na Ciebie kiedy wyjdziesz z domu żeby porozmawiać o wczorajszej głośnej imprezie no to nie wyjdziesz z takiego założenia niestety. Zazdroszczę tym, którzy mają jak najmniej emerytów wokół własnego miejsca zamieszkania/

mnkone 

Słucham francuskiego rapu od: lat
Otrzymał 181 piw(a)
Wysłany: 2009-01-28, 16:06   

Ja mieszkam na ...parterze.Wnioskujac nikomu moja muzyka nie przeszkadza.Ogolnie to rzadko kiedy podbijam volume w głosnikach (dorastam chyba heh) 09 to juz nie 05 ;) gdzie wystawiałem kolumny na parapet ,zakładałem czapke do tyłu daszkiem ,okular przyciemniany i sie bujałem w oknie a sasiedzi pukali sie w czoło i mowili "no debil".Ogolnie probuje szanowac swoich sąsiadów.

Kiedys byłem swiadkiem jak pewna sasiadka (w wieku srednim :) ) wpadła na chate do mojego zioma i wyciszyła mu stereo.Zatkało nas wtedy ;) heh.Tak wiec uwazajcie z tym odgłaszaniem ;)

Raul 
G.F.B

Słucham francuskiego rapu od: 2001
Otrzymał 9 piw(a)
Wysłany: 2009-02-07, 15:00   

ja gdy mieszkałem w warszawie i w bloku to mi rzadko ktoś stukał. najczęściej włączałem rap na maxa wtedy gdy pode mną sąsiad napierdalał metal tak że było słychać w całej okolicy i moja pierwsza reakcja to było pytanie: czy w okolicy jest jakiś koncert metalowy? i kiedyś gdy mnie obudził włączyłem Małolata. teraz gdy jestem we Francji i mieszkam w chacie to raczej nie mam problemów. moi sąsiedzi obok mnie są tolerancyjni bo jedni też słuchają rapu a drudzy się chyba do mojej muzyki przyzwyczaili. czasami jak późno idę spać i słucham sobie muzyki to po 22:00 przyciszam.
wracając do sąsiadów tych co słuchają rapu to w wakacje jak jadłem z rodzicami i z siostrą obiad w ogrodzie to sąsiedzi zapuszczali takie kawałki z amerykańskiego hip hopu gdzie po początku potrafiłem odgadnąć wykonawcę. poza tym ci sąsiedzi to arabscy migranci z paryża.

Santino 

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2009-08-06, 13:02   

mnkone napisał/a
gdzie wystawiałem kolumny na parapet ,zakładałem czapke do tyłu daszkiem ,okular przyciemniany i sie bujałem w oknie a sasiedzi pukali sie w czoło i mowili no debil.

:lol2: :| Zajebiste ! :lol2:

Ja też mieszkam na parterze.Nigdy z sąsiadami w sumie problemu nie miałem.Cały blok jest w sumie w porządku oprócz sąsiadki obok.To już stara chorowita kobieta i musi się na czymś wyżyć :DD Jej małżonek boi się ludzi :) a ona lubi po prostu ponadpierdalać , ale jest nie groźna .Dawniej przychodziła na skargi ale jak zamykałem jej drzwi przed oczami to chyba zrozumiała,że to nie ma sensu i dała sobie spokój.

Meuf 

Słucham francuskiego rapu od: ...szalenie długo
Otrzymał 118 piw(a)
Wysłany: 2009-09-05, 19:40   

Jako że mieszkam w bliźniaku potocznym na dość spokojej ulicy były różne momenty :)
Zdarzyło się pare razy, że toczyłyśmy z sąsiadką zza ściany batalie muzyczne. Nie przepadałyśmy za sobą i tylko dodatkowo umacniałyśmy to poprzez zwiększanie decybeli. Ona Łzy i tym podobne a ja rap... Fakt ograniczony sposobnościami- zależnie od tego czy był ktoś w domu :) Nie mam charakteru umęczania innych zanadto hehe, więc wypuściłam dwa kawałki mega głośno i spałzowałam po mamy lamentach :) Jednak jeśli nikogo nie bylo.... Wtedy bose szalał :)

Reklamator

Dołaczył: dawmo temu
Skad: W chuj daleko

Odpowiedz do tematu