Forum FrancuskiRap.com Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki Rejestracja  Zaloguj  Kontakt  Chat

Poprzedni temat :: Następny temat
SLD chce legalizacji miękich narkotyków
Autor Wiadomość
SOUNDkail
[Usunięty]

Wysłany: 2008-06-13, 17:03   

Wiec ja jestem jak najbardziej za! Ja pale rzadko kiedy, no ale jestem za! Nie było ofiar z nadużycia marihuany to jest +, ale ubytki w pamieci to -...zauwazylem ze palenie marihuany musi byc w odpowiednim towarzystwie...w jednym zamulisz, w drugim masz beke w trzecim jestes wkurzony bo ktos sie kozaczy i chce sie napierdalac co powoduje zdenerwowanie...i tak jest dostepna dla kazdego prawie...wiec nie widze problemu...jebac statystyki i holandie...polska a holandia to dwa rozne swiaty...statystyki nie pokaza tego co wiedzą obeznani w temacie, bo statystyki robia uczeni...

kocz 
jeden z wielu

Słucham francuskiego rapu od: 7 rano
Otrzymał 126 piw(a)
Wysłany: 2008-07-08, 21:42   

O jeszcze tu się nie wypowiadałem ;)
Legalne czy nie, to i tak nie ma większego znaczenia. Kto chce to i tak sięgnie, a kto nie chce to i tak go zmuszą (oni - ci źli) :lol2: . Myślę, że większy wpływ to ma, ale na ewentualne głosy wyborców. To tylko taka wyrafinowana gra wyborcza na przyszłość. Pomyślcie, ktoś ma w tym interes, że coś nie jest legalne a coś jest legalne. Tak czy inaczej hajs wpada do czyjejś ręki. Ale zostawmy to. Ja raczej byłbym za nie, bo to nic nie zmieni. Cena -> może i by spadła, ale zaraz zweryfikowała by ją "akcyza". Komuś w końcu trzeba płacić. Czy poprawiła by budżet ? O pewnie tak, gdyby nie ta dziura bez dna, zawsze coś wypływa. Może część środków poszła by na odwyk dla ćpunów, o tak zdecydowanie. Z jednej reklamy trawy i haszu w telewizji a z drugiej rzesze ćpunów do leczenia. Toż to perpetum mobile. Nic nie wkładasz -> wyjmujesz krocie. Niezły biznes dla kumatych, kręcenie lodów i inne takie. Z drugiej strony mafia traci dotacje i się kruszy -> hoho. A co jak się skupią na czymś innym -> to może też zalegalizują :D
Jasne, że gdyby było legalne to większy dostęp mieli by młodsi "używkowicze" -> i to zdecydowanie jest złe. Na pewno w wieku gdy człowiek dopiero zaczyna się rozwijać (umysłowo) to każda substancja potrafi w jakimś stopniu zaburzyć ten rozwój. Sam na sobie zauważyłem, że najgorsze są kłopoty ze skupieniem się (umysłowym). Mam takie coś, że pomimo 3 letniej abstynencji kłopoty ze skupieniem pozostały. Oczywiście jest wesoło bo kojarzę szybko i humor jest przedni (bez zbytniego dumania) ale ... Mimo wszystko patrząc z perspektywy i na dawne czasy -> gdyby wczoraj było dziś -> to i tak bym nic nie zmienił, w tym konkretnym rozdziale. Plus jest taki, że bardziej otworzyłem się przez te próby na otoczenie, ludzi (slowo tok jest fajny) :wstydniś: a i postrzeganie rzeczywistości jakby bardziej wyraźne. Z tego wnioskuje, że wpływ na psychę ma nader wyraźny, co by nie mówili. Za to jestem wdzięczny, ale już mnie to nie bawi, więc rzuciłem i nie zamierzam wracać (choć czasem nachodzi mnie). Przede wszystkim brakuje dawnych klimatów i ludzi, którzy przez kłopoty na własne życzenie weszli za głęboko (często nie wychodząc). Końcowa myśl jest taka żeby znać umiar a najlepiej szanować się oraz dbać tylko o siebie i bliskich. Reszta i tak zrobi jak będzie chciała.
P.S. Jeśli chodzi o zdrowotne skutki palenia trawki -> to oglądałem kiedyś ciekawy program na ten temat na "Planete". Pomaga podobno w niektórych poważnych chorobach łagodzić odczuwanie bólu. Podobno substancji rakotwórczych jest mniej niż w papierosach. Mnie jednak osobiście zastanawia (niepokoi) fakt, że jednak w papierosach to jest jakiś (lepszy czy gorszy) filtr a tutaj każdy sobie bezpośrednio dymem na płuco uderza ? Ciekawe. Ale to chyba już inny temat -> niż legalizacja pseudo "miękkich".

Postaw piwo autorowi tego posta

Więcej szczegółów
Wystawiono 2 piw(a):
Orzech, albinos18
Orzech 

Słucham francuskiego rapu od: początku do końca
Otrzymał 75 piw(a)
Wysłany: 2008-07-08, 22:07   

Koczu brawo... ja sie powtorze legalizacja tak ale od 18 lat

albinos18 

Słucham francuskiego rapu od: dawna
Otrzymał 80 piw(a)
Wysłany: 2008-07-08, 23:56   

Koczu użyłeś kilku bardzo trafnych stwierdzeń za to duże piwko dla Ciebie :piwko:

Uważam ,że za duża jest nagonka mediów i środków masowego przekazu ,przydałoby się w tym momencie złamać stereotyp dilera jako łysego człowieka w czarnej skórze i czarnym bmw czyhającego pod szkołą na potencjalnych klientów , ofiarowującego pierwszą ''działkę" za darmo. To jest jedna wielka bzdura,sztuczne wprowadzanie w błąd społeczeństwa. Wybór należy wyłącznie do Ciebie!!!

Kiedyś słyszałem ,że babka miała raka mózgu i jaranie trawki uśmierzało jej w znaczny sposób ból, mimo iż lekarze dawno skreślili jej szanse na przeżycie, nie wiem jak ta historia się zakończyła,aczkolwiek medycyna alternatywna też może zdziałać co nieco ;)

Pozdrawiam
Postaw piwo autorowi tego posta

Reklamator

Dołaczył: dawmo temu
Skad: W chuj daleko

Odpowiedz do tematu