Słucham francuskiego rapu od: lat
Wiek: 21 Dołączył: 24 Sie 2006 Posty: 492 Otrzymał 181 piw(a) Skąd: WueM
Wysłany: 2008-09-09, 14:14
Jakis czas temu w siec poszły remixy producenta Soulpete (podobno staffo go zna )reprezentanta Lublina.Zachecam do odsłuchu ,bo to naprawde gruba rzecz(zremixowane zostały takie osobowosci jak AZ, Notorius BIG, Fat Joe, Masta Ace i Black Star).Ponizej dwa kawalki z tego projektu.Słuchac i jarac sie ajghttt...
_________________ "...nie mam pojecia jak sie to czyta czy EmEnKone, EmEnKaŁan, MNykone czy jeszcze inaczej..."
Słucham francuskiego rapu od: ...szalenie długo
Wiek: 20 Dołączyła: 02 Mar 2007 Posty: 345 Otrzymał 118 piw(a) Skąd: Zachód/Toruń
Wysłany: 2008-09-13, 11:31
Z mojego podwórka polecam :Dwa podwórka
Kilka dobrych lat już bawią się w rap.Teraz działają również w Szczecinie (studia wiadomo). Jak dla mnie prezentują się całkiem wysoko. Na początku było cienko z bitami, strona techniczna nie była ich mocną stroną. Ostatnia płyta: plac zabaw zaskoczył mnie mile. Polecam własnie ten album.
_________________ " W Bezkresie swój byt spełnieniem skromnie zaznacz "
Słucham francuskiego rapu od: 2005
Wiek: 21 Dołączył: 07 Wrz 2008 Posty: 176 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Lower Silesia
Wysłany: 2009-01-31, 09:24
Z polskich nielegali mogę polecić przede wszystkim płytke Jimsona pt. Gorączka W Parku Igieł. Ten krótki album trwa około 30 minut. Za produkcję odpowiedzialny jest Bober, R.D.I., K.O.ELLL, Jay i Cichy Bob. Gościnnie pojawiła się ekipa W.O.C.C. oraz R.D.I..
Według mnie jeden z lepszych nielegali, które ukazały się w 2008 roku. Słuchając tego albumu, słychać że inspiracją do jego stworzenia był dla Jimsona film pod tytułem "Urodzeni Mordercy". Najlepszymi kawałkami z tej płyty są dla mnie "Gorąca Ofiara" i "Eenie-Meenie-Miney-Moe".
Teraz coś starszego. Jeden z nielegali spod szyldu PDG Kartel.
RR Brygada - Poznaj Zasadę (2004)
01. Pomyśl Trzy Razy
02. Będę
03. Kawałek Nieba
04. Dwa Style
05. Poznaj Zasadę (feat. Szpaq)
06. Nie Mogę Na To Patrzeć
07. Zapał
08. Powinno Być Inaczej
09. Twarda Szkoła (feat. Kaczor)
10. Zostajemy Tu (feat. 2ND)
11. Gram Rap Wam
12. Wszyscy Za Mną
13. Zobacz Jak To Robię Ja
14. Mam To Co Mam (feat. Donguralesko)
15. Między Jednym Buchem A Drugim
Podbijam.Ja zamówiłem,mocna rzecz.End jako mc jakos tak niczym mnie nie zaskoczył ,ale tez nie wkurwia , po prostu plynie poprawnie na tych bitach ,ale ameryki nie odkrywa.Sa rozkminki ,lzejsze tematy ,troche humoru.Natomiast co do bitow ,moim zdaniem Brudny Wosk to top 10 podziemnych producentow hehe .Mocne bebny,basy,ladnie ciete sample.Powrot do brzmien z lat 90.Boom bap.Polecam , cena 12 zeta.Warto.
_________________ "...nie mam pojecia jak sie to czyta czy EmEnKone, EmEnKaŁan, MNykone czy jeszcze inaczej..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Serwis www.francuskirap.com nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.
Wypowiedzi są własnością ich twórców i to oni ponoszą odpowiedzialność za ich treść.