Słucham francuskiego rapu od: lat
Wiek: 21 Dołączył: 24 Sie 2006 Posty: 492 Otrzymał 181 piw(a) Skąd: WueM
Wysłany: 2009-10-26, 17:47
Cytat
Niecały tydzień temu miała miejsce premiera krążka GrubSona pt. O.R.S. Na albumie pojawili się między innymi: Emilia (Bzzzt), donguralesko, Metrowy. Bardzo się cieszyłem jak w dniu premiery zobaczyłem, że listonosz niesie mi paczkę. Płytka moim zdaniem jedna z lepszych w tym roku. Nie będe wymieniał najlepszych kawałków, ponieważ większość mi się podoba, choć takim numerem jeden mogę nazwać utwór pt. Nowa Fala z poprostu genialnym beatem Di.N.O.
Odkopuje ,bo dopiero sprawdziłem i się cieszę ,że hej.Dobra płyta ,nawet bardzo dobra.Oczywiście istnieje kilka wypełniaczy np. nie widzę jakoś Grubsona płynącego po syntetykach ,ale jako całość płyta brzmi konkretnie.Faworyty ? hmm... "Ruffneck" (no przebanger w chuj ) "spiesz sie powoli" , "początek" czy choćby mistrzowski pod względem klimatu "Jak wczoraj".Słuchając tej płyty przypominają się stare,dobre lata Nuuu Yoork a konkretnie takie ekipy jak ATCQ ,Fu Schnickens czy Bush Babees.Co nakłania do takich skojarzeń ? Styl ,chropowate flow zabarwiane regge pod dynamiczne, brudne bity.Jestem jak najbardziej za.
_________________ "...nie mam pojecia jak sie to czyta czy EmEnKone, EmEnKaŁan, MNykone czy jeszcze inaczej..."
Słucham francuskiego rapu od: 1997
Wiek: 25 Dołączył: 08 Wrz 2006 Posty: 115 Skąd: z Łodzi podwodnej
Wysłany: 2009-10-26, 23:32
Ja trochę z innej beczki. Dla mnie płytą ostatnich miesięcy jest produkcja L.U.C "39/89 - Zrozumieć Polskę". Co prawda jest to bardziej muzyka eksperymentalna, ale Łukasz Rostkowski jest dobrze wspominany z Kanału Audytywnego. Osobiście polecam słuchać w słuchawkach, jadąc pociągiem po Polsce. Zamyślić się nad przekazem...
Ostatnio wróciłem też do "Świateł Miasta" - nic się nie starzeje... i do produkcji Gres/Snecz "Noc LP". Tej drugiej, jeżeli ktoś nie słyszał, to szczerze polecam. Z Grześkiem byłem w tej samej klasie w LO. Chłopak miał dryg do rapu.
Z nowości spodobała mi się nowa płytka Tede "Note2". Nie ściemniał mówiąc, że to jego najlepszy album. Nigdy za nim nie przepadałem, a ta płytka na dłużej zagościła w moich słuchawkach.
Słucham francuskiego rapu od: nie
Wiek: 20 Dołączył: 24 Sie 2006 Posty: 560 Otrzymał 98 piw(a) Skąd: tak
Wysłany: 2009-10-27, 15:31
szmaichel napisał/a
Ja trochę z innej beczki. Dla mnie płytą ostatnich miesięcy jest produkcja L.U.C 39/89 - Zrozumieć Polskę. Co prawda jest to bardziej muzyka eksperymentalna, ale Łukasz Rostkowski jest dobrze wspominany z Kanału Audytywnego. Osobiście polecam słuchać w słuchawkach, jadąc pociągiem po Polsce. Zamyślić się nad przekazem...
Podzielam twoje zdanie, ale tu płyta przeszła bez echa, ba! nawet nazwano ją kakofonią
Słucham francuskiego rapu od: ...szalenie długo
Wiek: 20 Dołączyła: 02 Mar 2007 Posty: 345 Otrzymał 118 piw(a) Skąd: Zachód/Toruń
Wysłany: 2009-10-27, 20:08
Co do GrubSona jeszcze. NIezmiernie się cieszę, że będę mogła ponownie być na jego koncercie tym razem w zacnym Torunia i napewno będzie to dobra biba .
eM dobrze, że nadrobiłeś tą wytwórczą zaległość
_________________ " W Bezkresie swój byt spełnieniem skromnie zaznacz "
Słucham francuskiego rapu od: 1997
Wiek: 25 Dołączył: 08 Wrz 2006 Posty: 115 Skąd: z Łodzi podwodnej
Wysłany: 2009-11-10, 15:38
Familia H.P. wróciła z albumem "42". Nie jest źle, jest dobrze. Może to sentyment, ale uważam że to na prawdę bardzo dobra produkcja. No i jest francuski wątek. Kawałek z Al Peco. Jest także całkiem niezły featuring Masta Ace. Generalnie rzecz biorąc, jako że to rzecz z mojego podwórka to bardzo polecam
Słucham francuskiego rapu od: lat
Wiek: 21 Dołączył: 24 Sie 2006 Posty: 492 Otrzymał 181 piw(a) Skąd: WueM
Wysłany: 2009-11-11, 12:40
szmaichel napisał/a
Familia H.P. wróciła z albumem 42. Nie jest źle, jest dobrze. Może to sentyment, ale uważam że to na prawdę bardzo dobra produkcja. No i jest francuski wątek. Kawałek z Al Peco. Jest także całkiem niezły featuring Masta Ace. Generalnie rzecz biorąc, jako że to rzecz z mojego podwórka to bardzo polecam
A ja dodam tylko ,że płytę wyprodukowali O.S.T.R. ,Zeus i Bob Air ,więc jest gwarancja dobrego brzmienia
_________________ "...nie mam pojecia jak sie to czyta czy EmEnKone, EmEnKaŁan, MNykone czy jeszcze inaczej..."
Peji nie słucham i nie lubię, ale jego płyta przy płycie Tede N2 to rarytas. Tede wydał straszny kmiot według mnie (choć lubię grubego), faktycznie słychać że nagrał ją w krótkim czasie. Ale + za brak nawijki o hajsie. Ja tam dalej uważam płytę Chady za płytę roku. A teraz lecę słuchać Diam's - S.O.S To jest dopiero album PS. Jak ktoś lubi/ma czas/chęci niech tłumaczy teksty piosenek. (wiem, wiem wysokie wymagania)
Słucham francuskiego rapu od: 1999
Wiek: 26 Dołączył: 07 Paź 2009 Posty: 36 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Staszów
Wysłany: 2009-11-18, 08:48
jak dla mnie to: Małpa - Kilka numerów o czymś i Sanhedryn - Księżyc W Pełni. Familia u mnie gosciła przez pare tracków potem delete, peji i tedego nie słucham wiec nie oceniam...
Pomysl dobry...sam kiedys myslalem nad takim blogiem z tym ze styl:UNDERGROUND...jest wiele chlopakow ktorzy naprawde cos potrafia a nie maja duzych mozliwosci finansowych na jakiekolwiek wybicie...chcialbym doczekac czasow w ktorych bedzie sie pomagac takim ludziom:)
_________________ Viva La Rap
Reklamator
Dołaczył: dawmo temu
Skad: W chuj daleko
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Serwis www.francuskirap.com nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.
Wypowiedzi są własnością ich twórców i to oni ponoszą odpowiedzialność za ich treść.