Słucham francuskiego rapu od: 1997
Dołączył: 24 Wrz 2006 Posty: 147 Otrzymał 20 piw(a) Skąd: KCN
Wysłany: 2009-09-03, 13:53
z Hiszpanii warto sprawdzic Falsalarma (nagrywali m.in. z Freemanem i Sako z Chiens 2 paille). zreszta sprawdzcie koncercik (troche dlugie intro ale pozniej kozaczek)
Słucham francuskiego rapu od: 2001
Wiek: 20 Dołączył: 10 Lut 2008 Posty: 90 Otrzymał 9 piw(a) Skąd: Saint Etienne
Wysłany: 2009-11-02, 07:16
juss napisał/a
ostatnio nawet zaczęłam słuchać hiszpańskiego i włoskiego rapu
włoski rap według mnie jest za bardzo melodyjny.
natomiast jeśli chodzi o moje preferencje to jeśli się znajdzie jakiś dobry raper w jakimś innym kraju niż Stany Francja czy Polska to z chęcią zawsze sięgam. ostatnio zajarałem się od kumpla holenderskim raperem Brainpower. szczególnie wymiata kawałek Even Still.
Słucham francuskiego rapu od: roku 2004 (?)
Wiek: 21 Dołączył: 24 Lut 2008 Posty: 799 Otrzymał 143 piw(a) Skąd: Warszawa (Alcatraz)
Wysłany: 2009-11-02, 16:31
Jeśli chodzi o szwedzkie, to wolę Super Sci. Są mniej znani ale jakoś bardziej do mnie trafia ich muzyka.
A generalnie nie podoba mi się, że Skandynawowie porzucają swoje języki i nawijają po angielsku. Owszem, daje im to sławę za granicą, ale wolałbym coś po szwedzku usłyszeć.
_________________ Le Savoir Est Une Arme!
I don't give orders, I make suggestions
Then walk away! I've learned my lessons
J'preferes mourir libre
Seul dans combat que j'livre
Słucham francuskiego rapu od: 2001
Wiek: 20 Dołączył: 10 Lut 2008 Posty: 90 Otrzymał 9 piw(a) Skąd: Saint Etienne
Wysłany: 2009-11-02, 17:03
Dimitroff napisał/a
Jeśli chodzi o szwedzkie, to wolę Super Sci. Są mniej znani ale jakoś bardziej do mnie trafia ich muzyka.
A generalnie nie podoba mi się, że Skandynawowie porzucają swoje języki i nawijają po angielsku. Owszem, daje im to sławę za granicą, ale wolałbym coś po szwedzku usłyszeć.
bo angielski jest zagrożeniem dla szwedzkiego. ja kiedyś na laście w wykonawcach podobnych do looptroop słyszałem coś po szwedzku ale mi to nie pasowało. brzmiało to jakoś tak dziwnie...
Słucham francuskiego rapu od: 1999
Wiek: 26 Dołączył: 07 Paź 2009 Posty: 36 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Staszów
Wysłany: 2009-11-03, 10:15
słucham rapu z niemiec, turcji i wyzej wspomnianej holandii, gdzie numerem jeden jest ekipa Opgezwolle, brainpower tez dobry wymiatacz, kawąłek promujący "Even Still" czyli "pro" niszczy
Z początku miałem próbki umiejętności niemieckiego rapu na vivie gdzie puszczali Bushido Flera i azada i Sido i jakoś przypadło do gustu pare ich płyt . A ze szwecji słucham oczywiście Promoe .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Serwis www.francuskirap.com nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.
Wypowiedzi są własnością ich twórców i to oni ponoszą odpowiedzialność za ich treść.