Słucham francuskiego rapu od: długo
Wiek: 23 Dołączył: 24 Sie 2006 Posty: 105 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Stolica
Wysłany: 2006-12-05, 13:39 Biografie
Nie s?dzicie, ?e powinno od?wie?y? si? troszk? biografii grup i wykonawców? Tego powinno by? najwi?cej na forum a jest lipa... Chocia? kilka zda? o jakim? wykonawcy/grupie i by?o by super. kto si? tym zajmnie?
_________________ "A gdybym miał urodzić się znów to tylko w Polsce i tylko tu!..."
Słucham francuskiego rapu od: nie
Wiek: 20 Dołączył: 24 Sie 2006 Posty: 560 Otrzymał 98 piw(a) Skąd: tak
Wysłany: 2006-12-06, 20:55
kazdy bylby za, ale zeby napisac biografie to tzreba miec jakis material albo siedziec w tym i sie intersowac wszystkimi newsami, jak zaczynali itd. Jest jeszcze inne wyjscie, znajomosc francuskiego lub jakis translator, ja sniestety zadnej z tych "umiejetnosci" nie posiadam, bo francuskiego nie w z?b, a translator mi nie potrzebny. A zyciem prywatnym sie nie interesowalem nigdy. Moze eloxx sprobujesz jak sie podjeles takiego tematu ??
Wysłany: 2006-12-07, 15:03
Heh wiecie co wpad?em na chyba bardzo fajny pomys?... nie wiem czy si? przyjmnie ale jak nie to chyba mi g?owy nie urwiecie :-) No powiedz chodzi mi o wspólne pisanie przez wszystkich userów bio wykonawców. Np. kto? zak?ada w propozycjach temat np. "Sinik" zaczyna jednym zdaniem co? o nim... potem zdanie dopisuje inna osoba itd... Potem to wyszystko sk?ada jako? admin/mod lub jaki? user i zak??da w odpowiednim miejscu temat z bio i uzupe?nia je fotkami i dyskografi?. Co wy an to? Oczywi?cie musia?oby to mie? jaki? sk?ad np. kto? zacznie ze xxx urodzi? si? w roku xxx to nie ma sensu potem pisa? ze w 2006 wydal p?yte xxx... zebyt o by?o jako? chronoligicznie zrobione. Albo poprostu zrobimy burz? mózgów i ka?dy napisze s?owo/zdanie/kilka zda? co wie o danym wykonawc i potem mo?e jako? to si? posk?ada i wtedy co? napewno wyjdzie a tak to ka?dy si? patrzy na ka?dego ?eby pisa?. my?l?, ?e tak by?o by najlepiej. Pozdro
_________________ "A gdybym miał urodzić się znów to tylko w Polsce i tylko tu!..."
Słucham francuskiego rapu od: 7 rano
Dołączył: 24 Sie 2006 Posty: 616 Otrzymał 126 piw(a) Skąd: ta ponura mina?
Wysłany: 2006-12-07, 17:29
Moim zdaniem najlepiej by by?o gdyby "ka?dy" (ch?tny do pisania) skupi? si? na jednym (przez siebie wybranym arty?cie) i o nim napisa? biografi?. Bez urazy eloxx ale w taki sposób (jaki zaproponowa?e?) to mo?e powsta? jeden wielki burdel (ale za wyj?cie z propozycj? nale?y Ci si? pochwa?a).
Moje argumenty przeciwko (jednocze?nie prawdopodobne scenariusze):
1) jest Nas jak na razie za ma?o (ch?tnych do pisania), ?eby to w taki sposób zorganizowa?
2) Jeden napisze o tym a drugi o tym nie b?dzie chcia? pisa?
3) jedna osoba co? napisz? a reszta oleje i temat le?y
4) b?dzie to i tak dodatkowa robota dla mnie albo Adam'a ?eby to do kupy zebra? i sprawdzi?.
Wnioski ko?cowe:
Do?wiadczenie ?yciowe mnie nauczy?o, ?e najlepiej jest jak ka?dy odpowiada za swoje dzie?o i wtedy mo?na go odpowiednio oceni?. A ju? dobrze wiedzia?y jaskó?ki, ?e nie dobre s? spó?ki, i tylko nieporozumienia mog? z tego wynikn??.
Do ch?tnych: Forma takiego ewentualnego bio jest dobrze znana bo mo?na zerkn?? ju? na istniej?ce. Z mojej strony dodam, ?e do pisania napewno przyda si? jaki? webowy translator, szperarka google, czas i dobre ch?ci. Nale?y tak?e doda?, ?e czas na to potrzebny to z 2 godziny (godzina na znajdowanie info i godzina na zebranie wszystkiego do kupy). Najtrudniejsza cz??? to w?a?nie czas i ch?ci. Pozdro 8-)
P.S. Ale mi si? napisa?o, prawie jak w jakiej? instrukcji obs?ugi :lol: .
Wysłany: 2006-12-07, 17:36
Eloxx ten Twój pomysl jest z leksza bez przyszlosci . Za duzo roboty do skladania tego, czasem niektorzy pisza jakies glupoty, bzdety i tandety, ktore tylko zamet wprowadzal i off topic do tematu bo beda sprzeczki, klutnie kto wie lepiej itp. Znowu poleci kilku userow i juz nie zawita wiecej, a chyba nie na tym to polega. tyle
PS
Cytat
A ju? dobrze wiedzia?y jaskó?ki, ?e nie dobre s? spó?ki
lol dobre jakie przyslowia . Ja dodam do tego grona, ze jak nikt by nic nie napisal to "z pustego i Salomon nie naleje" :mrgreen:
Słucham francuskiego rapu od: 7 rano
Dołączył: 24 Sie 2006 Posty: 616 Otrzymał 126 piw(a) Skąd: ta ponura mina?
Wysłany: 2006-12-07, 17:55
miszczu napisał/a
lol dobre jakie przyslowia . Ja dodam do tego grona, ze jak nikt by nic nie napisal to z pustego i Salomon nie naleje :mrgreen:
dzi?ki miszczu za uznanie -> dobrze jest jak si? odpowiednio uzasadni swoje argumenty w wypowiedzi, a jaskó?ki dobrze do tego pasowa?y. Swoj? drog? Twoje przys?owie te? bardzo dobre, a przede wszyskim trafne. :lol: :mrgreen: Ale nie b?dziemy si? tu na przys?owia pojedynkowa?. 8-)
Słucham francuskiego rapu od: 3 lat
Dołączył: 04 Gru 2006 Posty: 12 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: 26-600
Wysłany: 2006-12-07, 21:03
My?l? podobnie, klecenie biografii z wydartych z kontekstu zda? czy faktów, zbyt du?ej przysz?o?ci nie ma. Je?eli kto? chce, mo?e popracowa? nad pe?n? biografi?, co na pewno wzbudzi uznanie u forumowej braci, tym bardziej, ?e nie jest to ?atwa robota. Przez uk?adanie ?yciorysu w sposób który przedstawi? Eloxx, stworzy si? nie wart? przeczytania informacj?, a stek bzdur. Tak mi si? wydaje. Pozdrawiam! 8-)
Wysłany: 2006-12-07, 21:31
heh nie no spoko rozumiem, ?e zrobi?by si? burdel ale w?asnie chodzi?o mi o to, ?e jakby ka?dy doda? co? od siebie to potem kto? za?o?y? by temat sam i to ajkos uporz?dkowa? a ten stary z tym burdelem by sie po poprostu usune?o... No i o ajkim burdelu mówicie? Tak na marginesie to chyab si? skusze do napisania czego? w weekend bo mam na to nawet niez?e ci?nienie :lol:
P.S Jesli juz mowa o tych przys?owiach to moim ja si? kierowa?em podczas pisania tamtego postu g?wónie s?owami: "Co trzy g?owy to nie jedna" :lol: :lol: Pozdro
Wysłany: 2006-12-07, 22:01
Eloxx jak juz to bardziej trafny uwazalbym taki pomysl ze ktos sie zglosi do pisania jakiegos bio, a inni moga mu podpowiedzi na PW pisac, a on sobie z tego splecie calosc. Moze napisac cos skromnego, ale na temat. Nie bedzie balaganu na forum, a wszyscy beda zadowoleni Przed wstawieniem dobrze byloby oddac to cenzurze Lepiej malo a konkretnie niz nic w sumie. tu przytaczam przyslowie dla zachowania rególy "lepszy wrobel w garsci niz golab na dachu"
:mrgreen:
[ Dodano: 2006-12-07, 22:09 ]
Tak nawiasem mowiac to recenzje tez by sie przydaly, bo troche tez tego brakuje. Moze recenzje latwiej bylo by Wam napisac, bo mi np tak ;-) . Jezeli ten cynk zostalby uznany to ja moge cos naskrobac o jakiejs plytce . Do recenzji nie trzeba zadnej wielkiej wiedzy tylko wlasne odczucia na temat krazka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Serwis www.francuskirap.com nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum.
Wypowiedzi są własnością ich twórców i to oni ponoszą odpowiedzialność za ich treść.