Forum FrancuskiRap.com Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki Rejestracja  Zaloguj  Kontakt  Chat

Poprzedni temat :: Następny temat
Biografie
Autor Wiadomość
eloxx 
Halla Halla...

Słucham francuskiego rapu od: długo
Otrzymał 7 piw(a)
  Wysłany: 2006-12-05, 13:39   Biografie

Nie s?dzicie, ?e powinno od?wie?y? si? troszk? biografii grup i wykonawców? Tego powinno by? najwi?cej na forum a jest lipa... Chocia? kilka zda? o jakim? wykonawcy/grupie i by?o by super. kto si? tym zajmnie?

Adam 
www.francuskirap.com

Słucham francuskiego rapu od: wschodu do zachodu :)
Otrzymał 88 piw(a)
Wysłany: 2006-12-05, 13:57   

No i ja tez by? bym za tym :-) Oczywi?cie odpowiednio bym taka osob? wynagrodzi? :)

Postaw piwo autorowi tego posta

miszczu 
Cheers... for death

Słucham francuskiego rapu od: nie
Otrzymał 98 piw(a)

Wysłany: 2006-12-06, 20:55   

kazdy bylby za, ale zeby napisac biografie to tzreba miec jakis material albo siedziec w tym i sie intersowac wszystkimi newsami, jak zaczynali itd. Jest jeszcze inne wyjscie, znajomosc francuskiego lub jakis translator, ja sniestety zadnej z tych "umiejetnosci" nie posiadam, bo francuskiego nie w z?b, a translator mi nie potrzebny. A zyciem prywatnym sie nie interesowalem nigdy. Moze eloxx sprobujesz jak sie podjeles takiego tematu ??

eloxx 
Halla Halla...

Otrzymał 7 piw(a)
Wysłany: 2006-12-07, 15:03   

Heh wiecie co wpad?em na chyba bardzo fajny pomys?... nie wiem czy si? przyjmnie ale jak nie to chyba mi g?owy nie urwiecie :-) No powiedz chodzi mi o wspólne pisanie przez wszystkich userów bio wykonawców. Np. kto? zak?ada w propozycjach temat np. "Sinik" zaczyna jednym zdaniem co? o nim... potem zdanie dopisuje inna osoba itd... Potem to wyszystko sk?ada jako? admin/mod lub jaki? user i zak??da w odpowiednim miejscu temat z bio i uzupe?nia je fotkami i dyskografi?. Co wy an to? Oczywi?cie musia?oby to mie? jaki? sk?ad np. kto? zacznie ze xxx urodzi? si? w roku xxx to nie ma sensu potem pisa? ze w 2006 wydal p?yte xxx... zebyt o by?o jako? chronoligicznie zrobione. Albo poprostu zrobimy burz? mózgów i ka?dy napisze s?owo/zdanie/kilka zda? co wie o danym wykonawc i potem mo?e jako? to si? posk?ada i wtedy co? napewno wyjdzie a tak to ka?dy si? patrzy na ka?dego ?eby pisa?. my?l?, ?e tak by?o by najlepiej. Pozdro :)

kocz 
jeden z wielu

Słucham francuskiego rapu od: 7 rano
Otrzymał 126 piw(a)
Wysłany: 2006-12-07, 17:29   

Moim zdaniem najlepiej by by?o gdyby "ka?dy" (ch?tny do pisania) skupi? si? na jednym (przez siebie wybranym arty?cie) i o nim napisa? biografi?. Bez urazy eloxx ale w taki sposób (jaki zaproponowa?e?) to mo?e powsta? jeden wielki burdel (ale za wyj?cie z propozycj? nale?y Ci si? pochwa?a).

Moje argumenty przeciwko (jednocze?nie prawdopodobne scenariusze):
1) jest Nas jak na razie za ma?o (ch?tnych do pisania), ?eby to w taki sposób zorganizowa?
2) Jeden napisze o tym a drugi o tym nie b?dzie chcia? pisa?
3) jedna osoba co? napisz? a reszta oleje i temat le?y
4) b?dzie to i tak dodatkowa robota dla mnie albo Adam'a ?eby to do kupy zebra? i sprawdzi?.

Wnioski ko?cowe:
Do?wiadczenie ?yciowe mnie nauczy?o, ?e najlepiej jest jak ka?dy odpowiada za swoje dzie?o i wtedy mo?na go odpowiednio oceni?. A ju? dobrze wiedzia?y jaskó?ki, ?e nie dobre s? spó?ki, i tylko nieporozumienia mog? z tego wynikn??.

Do ch?tnych: Forma takiego ewentualnego bio jest dobrze znana bo mo?na zerkn?? ju? na istniej?ce. Z mojej strony dodam, ?e do pisania napewno przyda si? jaki? webowy translator, szperarka google, czas i dobre ch?ci. Nale?y tak?e doda?, ?e czas na to potrzebny to z 2 godziny (godzina na znajdowanie info i godzina na zebranie wszystkiego do kupy). Najtrudniejsza cz??? to w?a?nie czas i ch?ci. Pozdro 8-)

P.S. Ale mi si? napisa?o, prawie jak w jakiej? instrukcji obs?ugi :lol: .

miszczu 
Cheers... for death

Otrzymał 98 piw(a)

Wysłany: 2006-12-07, 17:36   

Eloxx ten Twój pomysl jest z leksza bez przyszlosci :/ . Za duzo roboty do skladania tego, czasem niektorzy pisza jakies glupoty, bzdety i tandety, ktore tylko zamet wprowadzal i off topic do tematu bo beda sprzeczki, klutnie kto wie lepiej itp. Znowu poleci kilku userow i juz nie zawita wiecej, a chyba nie na tym to polega. tyle

PS
Cytat
A ju? dobrze wiedzia?y jaskó?ki, ?e nie dobre s? spó?ki

lol :P dobre ;) jakie przyslowia :D . Ja dodam do tego grona, ze jak nikt by nic nie napisal to "z pustego i Salomon nie naleje" :) :mrgreen:

kocz 
jeden z wielu

Słucham francuskiego rapu od: 7 rano
Otrzymał 126 piw(a)
Wysłany: 2006-12-07, 17:55   

miszczu napisał/a
lol :P dobre ;) jakie przyslowia :D . Ja dodam do tego grona, ze jak nikt by nic nie napisal to z pustego i Salomon nie naleje :) :mrgreen:

dzi?ki miszczu za uznanie -> dobrze jest jak si? odpowiednio uzasadni swoje argumenty w wypowiedzi, a jaskó?ki dobrze do tego pasowa?y. Swoj? drog? Twoje przys?owie te? bardzo dobre, a przede wszyskim trafne. :lol: :mrgreen: Ale nie b?dziemy si? tu na przys?owia pojedynkowa?. 8-)

kdoes 
Je Suis Blanc

Słucham francuskiego rapu od: 3 lat
Otrzymał 5 piw(a)
Wysłany: 2006-12-07, 21:03   

My?l? podobnie, klecenie biografii z wydartych z kontekstu zda? czy faktów, zbyt du?ej przysz?o?ci nie ma. Je?eli kto? chce, mo?e popracowa? nad pe?n? biografi?, co na pewno wzbudzi uznanie u forumowej braci, tym bardziej, ?e nie jest to ?atwa robota. Przez uk?adanie ?yciorysu w sposób który przedstawi? Eloxx, stworzy si? nie wart? przeczytania informacj?, a stek bzdur. Tak mi si? wydaje. Pozdrawiam! 8-)

eloxx 
Halla Halla...

Otrzymał 7 piw(a)
Wysłany: 2006-12-07, 21:31   

heh nie no spoko rozumiem, ?e zrobi?by si? burdel ale w?asnie chodzi?o mi o to, ?e jakby ka?dy doda? co? od siebie to potem kto? za?o?y? by temat sam i to ajkos uporz?dkowa? a ten stary z tym burdelem by sie po poprostu usune?o... No i o ajkim burdelu mówicie? :) Tak na marginesie to chyab si? skusze do napisania czego? w weekend bo mam na to nawet niez?e ci?nienie :lol:

P.S Jesli juz mowa o tych przys?owiach to moim ja si? kierowa?em podczas pisania tamtego postu g?wónie s?owami: "Co trzy g?owy to nie jedna" :lol: :lol: Pozdro

kdoes 
Je Suis Blanc

Słucham francuskiego rapu od: 3 lat
Otrzymał 5 piw(a)
Wysłany: 2006-12-07, 21:44   

No i o takie ci?nienie w?a?nie chodzi?o! Szczerze mówi?c to chyba i ja wezm? si? za czyj? ?yciorys, ale niczego nie obiecuj? :mrgreen:

miszczu 
Cheers... for death

Otrzymał 98 piw(a)

Wysłany: 2006-12-07, 22:01   

Eloxx jak juz to bardziej trafny uwazalbym taki pomysl ze ktos sie zglosi do pisania jakiegos bio, a inni moga mu podpowiedzi na PW pisac, a on sobie z tego splecie calosc. Moze napisac cos skromnego, ale na temat. Nie bedzie balaganu na forum, a wszyscy beda zadowoleni :P Przed wstawieniem dobrze byloby oddac to cenzurze ;) Lepiej malo a konkretnie niz nic w sumie. tu przytaczam przyslowie dla zachowania rególy "lepszy wrobel w garsci niz golab na dachu" :D

:mrgreen:

[ Dodano: 2006-12-07, 22:09 ]
Tak nawiasem mowiac to recenzje tez by sie przydaly, bo troche tez tego brakuje. Moze recenzje latwiej bylo by Wam napisac, bo mi np tak ;-) . Jezeli ten cynk zostalby uznany to ja moge cos naskrobac o jakiejs plytce :P . Do recenzji nie trzeba zadnej wielkiej wiedzy tylko wlasne odczucia na temat krazka.

PS do tego jakos przyslowia nie moge wymyslec :)

Adam 
www.francuskirap.com

Słucham francuskiego rapu od: wschodu do zachodu :)
Otrzymał 88 piw(a)
Wysłany: 2006-12-07, 22:39   

Je?li zaczniesz co? robi?, przekonasz si? jak ma?o jest porz?dnych i uczciwych ludzi.

Jak, ?e te s?owa pasuj? do sytuacji na forum... :-?

Teraz jest ju? troch? lepiej :-)

Sory za off ale jako? tak mi si? nasun??o...

Reklamator

Dołaczył: dawmo temu
Skad: W chuj daleko

Odpowiedz do tematu